Mikkelin Oppaat ry

Esihistoriallinen Mikkeli

Jo kauan ennen kun Mikkeli-niminen kaupunki perustettiin tällä seudulla oli asutusta, jota tuli sekä lännestä että idästä. Esihistorian merkkejä on mielenkiintoista hakea ja arkeologiaan perehtynyt oppaamme tietää, mistä niitä parhaiten löytyy. Tervetuloa matkalle menneisyyteen!

 

 


 KAHDEN TUNNIN KIERROS ESIHISTORIAAN

Jään sulaessa muodostuivat Mikkelin harjut, supat ja hiidenkirnu.  Erinomainen sijainti muinaisen Saimaan rannalla toi paikalle ensimmäisenä kivikautiset asukkaat.  Kalaisat vedet ja metsänriista antoivat päivittäisen elon perheille.

Rautakaudella asutus lisääntyi ja lukuisat kalmistot ja asuinpaikat ovat siitä muistoina.  Kyyhkylä, Tuukkala, Visulahti ja Moisio ovat tutkitut kalmistot.  Orijärven hopea-aarre ja muinaispellot kertovat kaupankäynnistä ja maanviljelyksestä.

Mikkelin sijainti kahden suuren vesistön välisellä kannaksella, Vuoksi ja Kymen vesistöt ovat vain ”kivenheiton” päässä toisistaan on tehnyt alueesta muinaisen asutuskeskuksen.  Kauppamatkat on tehty vesitse ja  kulkuyhteydet ovat olleet mainiot.  Reitin varrelta on löydetty useita yksittäishautauksia.

Esihistorialliseen Mikkeliin voi tutustua kesäaikana ja kierros kestää n. kaksi tuntia. 

 

Varaukset, tiedustelut ja hinnat:

                                           
www.visitmikkeli.fi  puhelin 044 794 5669

Pääsivulle