Mikkelin Oppaat ry

 

Opastettu marssikierros
Mikkelin vanhalla kasarmialueella

Sotilasperinteitä, kasarmiarkkitehtuuria,
Mikkelin historiaa,
entisaikojen elämää

 

 

Tervetuloa tunnin kävelykierrokselle tutustumaan Mikkelin suojellun kasarmialueen vanhimpaan osaan ja aikaan, jolloin täällä olivat suomalaiset tarkk´ampujapataljoonat. Kasarmialue on myös peräänantamattomista taistelijoista tunnetun, legendaarisen JR7:n, Tyrjän rykmentin, kotipaikka.

Keisari Aleksanteri II vahvisti v. 1878 allekirjoituksellaan yleisen asevelvollisuuslain.  Kasarmialueen koillisneliö rakennettiin 1879-1882 yleisten rakennusten ylihallituksen suunnitelmien mukaan. Rakennukset olivat yksirunkoisia hirsirakennuksia leipomoa ja perunakellaria  lukuun ottamatta. Alueen suunnittelusta vastasi yleisten rakennusten ylihallituksen johtaja Ludvig Isak Lindqvist. Tyyppipiirustuksen laati arkkitehti August Boman, joka sai voimakkaita vaikutteita pohjoismaisista esikuvista. Symmetriset, puiset kasarmirakennukset ja niiden asemakaava ovat Suomessa parhaiten säilyneitä.

Läheisellä Linnanmäellä tutustumme ortodoksisen Suurmarttyyri Georgios Voittajan kirkon muistokiveen ja katsomme näköalaa Saimaalle päin.

Kävelykierroksen jälkeen voi käydä omatoimisesti entisessä päävartiossa olevassa museokahvilassa, jota ylläpitää Mikkelin Sotilaskotiyhdistys. Sen lähettyvillä on v. 2003 paljastettu sotakoiramuistomerkki ja vartiokoppi. Myös  Jalkaväkimuseossa voi käydä kierroksen jälkeen (oma pääsymaksu).

Varaukset, tiedustelut ja hinnat:

www.visitmikkeli.fi  puhelin 044 794 5669


Lähtöpiste pääportilla


Varuskuntakerho

 
Linnanmäki ja siellä sijainneet rakennukset

Museokahvila (päävartio)

Pääsivulle