Mikkelin Oppaat ry

Mikkelin puistot ja puutarhat

Unelmakierroksia räätälöidään kesällä vihreän kullan metsästäjille. Eikä talvikaan ole esteenä, sillä silloin voimme liikkua lumen verhoamissa puistoissa suksilla ja lumikengillä. 

 


 

Esimerkkejä paketeista, joissa lähtö ryhmän toivomusten mukaisesta paikasta ja eri reittivaihtoehdoin kestäen 1-3 tuntia kierroksen pituudesta riippuen. Mikäli pysähdytään kohteissa tai esim. nuotiolla, retken kesto pitenee.

PUISTOT 1
Kenkäveron kulttuurimaisema ja läheinen uusi Mikkelinpuisto, jossa tutustutaan näyttelyihin. Urpolan vehreä jokilaakso myllyineen - ei uskoisi, että tämä paikka on Mikkelissä. Tykkipuisto vanhalla kasarmialueella. Hanhijoki ja Mikkelin monet lammet, Mikaelin ympäristö, kirkkojen ympäröimät viheralueet. Sataman kautta paluu Kenkäveroon.

PUISTOT 2 - KESKUSTA
Lähtö esimerkiksi Marskin patsaalta, ydinkeskustan vihreät keitaat, suppakuoppaan perustettu Urheilupuisto ja viereinen Hännin hauta, Mikkelin vanhimmat hautausmaat jossa upeat alppiruusut kukoistavat. Naisvuoren maisemallinen virkistysalue ja takaisin torille entisöidyn Kirkkopuiston kautta, jossa suihkulähde solisee.

LUONTO TUTUKSI
Kalevankankaan koulun luota lähdetään seikkailemaan luontopolulle ja luonnonsuojelualueelle. Tässä tulevat tutuksi luontokohteet, alueen eläimet ja kasvit. Täällä myös Mannerheim ratsasteli Mikkelissä asuessaan! Joenvarsia pitkin sauvakävellään ikihonkien alla majavaa bongaillen ja vieraillaan laavulla. Raviradan säästömetsän kautta pitkospuita kulkien palataan lähtöpaikkaan.


 

Varaukset, tiedustelut ja hinnat:

  www.visitmikkeli.fi  puhelin 044 794 5669

Pääsivulle