Mikkelin Oppaat ry

Elävä, yritteliäs maaseutu

Tervetuloa Mikkelin kaupungin maaseutu-kierrokselle! Vuoden 2001 alussa yhdistyivät Anttola, Mikkelin kaupunki ja maalaiskunta yhdeksi kunnaksi. Myöhemmin myös Haukivuori liittyi osaksi Mikkeliä. Näin Mikkelin ydinkeskustaa ympäröi laaja maaseutu, jossa voi tutustua eteläsavolaiseen maaseutumaisemaan ja yritteliäisiin ihmisiin. Reitti- ja kohdevaihtoehtoja on runsaasti.

 

 

 


 


ETELÄSAVOLAISTA MAASEUTUA PITKIN POIKIN

Muistatko, millaista on olla oikeasti maalla, miltä maaseutu tuoksuu ja miltä se kuulostaa? Tässä muutamia vinkkejä, mitä maaseutukierrokseltamme voi löytyä. Lopullinen toteutus sovitaan tilaajan kiinnostuksen kohteiden mukaan:

Etelä-Savon maatiloilla merkittävin tuotantosuunta on lypsykarjatalous. Kiinnostuneille löytyy vaihtoehtoja pienemmistä tiloista aina lähes sadan lehmän robottinavettoihin.

Aivan Mikkelin kaupungin keskustan tuntumassa voi tutustua MTT:n kasvintuotannon tutkimukseen!

Käsityön ystäville on tarjolla mm. Raijan Aitta ja Katariina’s Wood. Raijan Aitta on idyllinen maatilakohde. Vanhaan navettaan on rakennettu uudet tilat, joissa on pellavatuotteiden myymälä, vaihtuva kesänäyttely ja kahvila. Katariina’s Wood on entisöinti- ja puusepäntöihin erikoistunut yritys, jossa vieraillessa voi ostaa persoonallisia tuotteita ja virkistyä vaikka kahvikupin ääressä.

Haukivuorella on paljon nähtävää: Taidekeskus Art Radius jossa tehdään monenlaista taidetta, Martin Galleria puuosaamisen tukikohtana, (alueelta löytyy näkötorni, kesäteatteri ja harvinainen ympäripyörivä keinu) marmeladiherkkuja valmistava Marmis vain esimerkkeinä.

Ollinmäen viinitilalla Anttolassa (osa Mikkelin kaupunkia) on valmistettu kotimaisista marjoista viinejä vuodesta 1995. Vanha jyhkeä kivinavetta on muuntunut viinikellariksi, myymäläksi ja ravintolaksi. Anttolan taajama ja satama, Mikkelin Venetsia, tarjoaa yhteyden siniselle Saimaalle.

M/s Jaarlilla pääsee kauniiden ja kapeiden salmien kautta moneen mielenkiintoiseen kohteeseen. Esim. Varkaantaipaleen- ja Kirkkotaipaleenkanavan kautta Astuvansalmen yli 4000 vuotta vanhoille kalliomaalauksille, Emil Nestor Setälän entiselle kesähuvilalle Kallioniemeen, hotelli Heimariin, Kuntoutuskeskus Anttolanhoviin, Hovin kartanoon ja HoviArt –taidenäyttelyyn.

Kohtaa kauniin eteläsavolaisen maaseudun perinteiset ja uudet kohteet vesiltä ja maitse asiantuntevan oppaan kanssa.

Varaukset, tiedustelut ja hinnat:

www.visitmikkeli.fi  puhelin 044 794 5669

Pääsivulle