Mikkelin Oppaat ry
Opastuspaketit

  Etusivu

Opastuspaketit

Oppaat

Varaa opastus

 

 

 


Oppaat ovat koonneet erilaisia opastuspaketteja, koska niitä toivotaan usein matkasuunnitelmiin liittyen ideoita antamaan. Opastuspaketin voi myös täysin räätälöidä ryhmän toiveiden mukaan.

Tiedustelut

Mikkelin Oppaat ry:n puheenjohtaja, kts. yhteystiedot etusivulta.


 

Mennään bussilla Mikkelissä

Tämä on peruskierros, joka on kaikkein suosituin valinta matkailijoiden keskuudessa. Miksi? Koska sillä näkee ja kuulee niin paljon kaupungista, kaikkea nykypäivästä historiaan. Mikkeliläisetkin "löytävät" kaupungista paikkoja ja tapahtumia, joista eivät ole tietäneetkään. Ehdoton suosikki!

Kotiseutupolku (kulttuuripolku)

 


Kotiseutupolku on pieni kotiseutukierros, jossa tulevat tutuiksi keskustan nähtävyydet Kivisakastista hautausmaihin. Näin tutustutaan kotikaupungin historiaan ja nähtävyyksiin. Hautausmailla etsitään Hillevi Vesterisen "Lemmittyjen leposijat" -kirjaa apuna käyttäen neljä vanhaa hautaa ja tutustutaan vainajien elämään Mikkelissä. Myös Porrassalmen taistelu tulee tutuksi
.
 
Esihistoriallinen Mikkeli

 

Arkeologiaan ja historiaan perehtynyt oppaamme näyttää konkreettisesti esihistorian jäänteen kaupungin alueella ja kertoo ensimmäisistä asukkaista. Rautakautiset kalmistot ja muinaispellot tulevat tutuiksi.
Keskustan kävelykierros

 

Mikkelin keskustan läheisyydessä on monta mielenkiintoista ja merkittävää kohdetta, joita käymme katsomassa tällä kierroksella. Katsomme miten keskusta on kehittynyt viime aikoina ja miten myös historia näkyy siitä. Ikivanha kivisakasti, Mikkelin maamerkki Naisvuoren näkötorni ja 1800-luvun lopulla rakennettu komea tuomiokirkko kuuluvat kierrokseen.
 
Marsalkan jalanjäljillä

 

Marsalkka Mannerheim oli merkittävä suomalainen kosmopoliitti, joka vietti paljon aikaa Mikkelissä. Olemme koonneet kierrokseen keskeiset paikat ja kerromme niihin liittyvistä tapahtumista ja marsalkan elämästä sodanaikaisessa Mikkelissä.
Mikkeli sotahistorian tapahtumapaikkana

Kolmen sodan pääkaupungissa sotahistoria tulee eläväksi. Oppaissamme on sotahistoriaan perehtyneitä asiantuntijoita, jotka osaavat perehdyttää matkalaiset Mikkelin ja ympäristön merkittävimpiin kohteisiin. Yksi suosituimmista paketeista!
 
Kasarmialueen marssikierros

 

Mikkelissä on Suomen parhaiten säilynyt 1800-luvun lopulla rakennettu kasarmialue, joka on suojeltu. Idyllisellä ja vehreällä vanhalla kasarmialueella toimii jalkaväkimuseo ja museokahvila. Kierros tehdään kävellen, jotta voidaan perehtyä kohteisiin hyvin.
Lasten Mikkeli

Mitä tehdä lasten kanssa Mikkelissä? Vaihtoehtoja on monia ja tässä olemme halunneet antaa muutamia niistä. Pikkuväen viihtyminen Mikkelissä onnistuu helposti.
Puistot, puutarhat ja luontokohteet

Ihana Mikkeli-puisto on vain yksi Mikkelin vihreistä keitaista. Jääkauden aikaiset suppakuopat, jokilehdot ja luontokohteet aivan kaupungin sydämessä tulevat tutuiksi. Näe, missä Mannerheim ratsasti adjutantteineen ikihonkien alla.
Patsaskierros


 

Mikkeliin on vuosikymmenten aikana pystytetty useita kymmeniä patsaita ja muistomerkkejä, joilla on myös oma mielenkiintoinen tarinansa joka jää usein kuulematta ilman asiantuntevaa opasta. Kierros voidaan tehdä joko bussista käsin tai jalan.
Vuosituhannet Porrassalmella


 

Porrassalmella on Mikkelin kaupungille suuri merkitys. Legendaarisen taistelupaikan lisäksi alueella on paljon nähtävää rautakaudesta kartanoihin. Oppaamme pitää huolta, että tietoa tulee mistä Porrassalmessa on oikein kyse.
 
Kierros maalla - elävä ja yritteliäs maaseutu

Mikkeliä ympäröi vehreä maaseutu, josta järven selkä pilkahtelee. Maaseudulla on monenlaista näkemistä ja yritteliäisyyttä, mikä selviää kierroksellamme.

Mikkelin Oppaat ry                                   Yhteystiedot