Opastettuja kierroksia

Mikkeliin tutustumista helpottamaan olemme suunnitelleet valmiita paketteja, joiden avulla aikataulut ja kohteet on helppo valita.

Räätälöimme aina kierrokset ryhmän toiveiden mukaan mahdollisuuksien rajoissa.

 

 

Tässä esimerkkejä valmiista paketeistamme:

KÄVELLEN

Marsalkan jalanjäljillä-kävelykierros

Marsalkka Mannerheim oli merkittävä suomalainen kosmopoliitti, joka vietti paljon aikaa Mikkelissä. Olemme koonneet kierrokseen keskeiset paikat ja tarinoita marsalkan päivittäisestä elämästä sodanaikaisessa Mikkelissä. Mm. Päämaja, Marskin salonkivaunu, Mikkelin klubi ym. nähdään kierroksen aikna. Kesto n.1-2h

Kierros voidaan tehdä myös bussilla, kesto 1h

 

Keskustan kävelykierros

Kävelykierroksen varrella tutustumme keskustan alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin; mm. ikivanha Kivisakasti, Mikkelin maamerkki Naisvuoren näkötorni sekä 1800-luvun lopulla rakennettu Tuomiokirkko kuuluvat kierrokseen.

Lähtöpaikka voidaan sopia erikseen; hyvä kohtaamispaikka on esim. Päämajapatsas torilla.

Kierroksen voi tilata 1-2h mittaisena.

 

 

Kasarmialueen marssikierros

Mikkelissä on Suomen parhaiten säilynyt 1800-luvun lopulla rakennettu kasarmialue, joka on suojeltu. Idyllisellä kasarmialueella toimii Jalkaväkimuseo ja museokahvila. Kierros tehdään kävellen.

Kierroksen kesto 1h.

Puistot, puutarhat ja luontokohteet

Mikkelin alueella on useita viehättäviä puistoja ja luonnonsuojelualueita, joihin voidaan tutustua kävellen. Suosittelemme esimerkiksi Urpolan aluetta, Mikkelipuistoa, Kenkäveron aluetta sekä keskustan lukuisia puistoja.

Kierroksen kesto tilaajan toivomusten mukaan 1-2h

 

UUTTA 2022

Satamalahti tutuksi-kävelykierros

Lähdemme satamasta tutustuen Pirttiniemen kylpylän aikoihin, kuulemme Saksalan ja Paukkulan kartanoiden historiaa sekä Mikkelin sahojen tarinat.

Kierros kestää n.2h

 

BUSSIKIERROKSET

 

Mennään bussilla Mikkelissä

Tämä on peruskierros, jonka aikana näemme ja kuulemme tarinoita kaupungista ja kaupunkilaisista, historiasta nykypäivään. Lähtöpaikka voidaan sopia tilaajan kanssa, usein se on Torin laidalla. Kierroksen aikana tutuksi tulevat torin ympäristön lisäksi esim. Emolan kaupunginosa, Kalevankankaan alue, Vanha kasarmialue, Kenkävero ja Pursialan alue.

Kierroksen kesto on 1h.

 

Pieni kotiseutukierros

Pienen kotiseutukierroksen aikana tulevat tutuiksi bussin kanssa keskustan nähtävyydet lisättynä Porrassalmen alue.

Kierroksen kesto 1.5-2h.

 

Esihistoriallinen Mikkeli

Mikkelin kaupungin läheisyydessä on löytynyt jääneitä esihistorialliselta ajalta, samoin rautakautiset kalmistot ja muinaispellot tulevat tutuiksi tämän kierroksen aikana.

Bussikierroksen kesto n. 1h.

 

Mikkelin sotahistorian tapahtumapaikkana

Kolmen sodan pääkaupungissa sotahistoria tulee eläväksi. Oppaissamme on sotahistoriaan perehtyneitä asiantuntijoita, jotka osaavat perehdyttää matkalaiset Mikkelin ja ympäristön merkittävimpiin sotahistoriallisiin kohteisiin.

Kierroksen kesto 1-2h tilaajan toiveen mukaan

 

Patsaskierros

Mikkeliin on vuosikymmenten aikana pystytetty useita kymmeniä patsaita ja muistomerkkejä, joilla on myös oma mielenkiintoinen tarinansa. Kierros voidaan tehdä joko bussilla tai jalan.

Kierroksen pituus 1-2h

 

Vuosituhannet porrassalmella

Porrassalmella on Mikkelin kaupungille suuri merkitys. Legendaarisen taistelupaikan lisäksi alueella on paljon nähtävää rautakaudesta kartanoihin. Bussikierros.

Kierroksen kesto 1,5h-2h.

Kierros maaseudulla

Mikkeliä ympäröi vehreä maaseutu, josta järven selkä pilkahtelee. Maaseudulla on monenlaista näkemistä ja yritteliäisyyttä. Oppaat ovat käytettävissäsi, jos haluat tutustua luonnonnähtävyyksiin tai paikallisiin yrityksiin. Teemme retkiä mm. Anttolan, Juvan ja Ristiinan suntiin.

 

 

Ja tottakai voimme toteuttaa retken toiveidenne mukaisesti.