Opastettuja kierroksia

Mikkeliin tutustumista helpottamaan olemme suunnitelleet valmiita paketteja, joiden avulla aikataulut ja kohteet on helppo valita.

Räätälöimme aina kierrokset ryhmän toiveiden mukaan mahdollisuuksien rajoissa.

 

 

Tässä esimerkkejä valmiista paketeistamme:

 

Mennään bussilla Mikkelissä

Tämä on peruskierros, jonka aikana näkee ja kuulee paljon kaupungista ja kaupunkilaisista, historiasta nykypäivään. Lähtöpaikka voidaan sopia tilaajan kanssa, usein se on Torin laidalla. Muita kohteita torin ympäristön lisäksi esim. Emolan kaupunginosa, Kalevankankaan alue, Vanha kasarmialue, Kenkävero ja Pursialan alue.

Kierroksen kesto on 1h.

 

Keskustan kävelykierros

Kävelykierroksen varrella tutustumme keskustan alueen tärkeimpiin nähtävyyksiin; mm. ikivanha Kivisakasti, Mikkelin maamerkki Naisvuoren näkötorni sekä 1800-luvun lopula rakennettu Tuomiokirkko kuuluvat kierrokseen.

Kierroksen voi tilata 1-2h mittaisena.

 

Marsalkan jalanjäljillä

Marsalkka Mannerheim oli merkittävä suomalainen kosmopoliitti joka vietti paljon aikaa Mikkelissä. Olemme koonneet kierrokseen keskeiset paikat ja tarinaa marsalkan päivittäisestä elämästä sodanaikaisessa Mikkelissä. Mm. Marskin salonkivaunu, Mikkelin klubi ym. nähdään kierroksen aikna.

 

Pieni kotiseutukierros

Pienen kotiseutukierroksen aikana tulevat tutuiksi bussin kanssa keskustan nähtävyydet lisättynä Porrassalmen alue.

Kierroksen kesto 1.5-2h.

 

Esihistoriallinen Mikkeli

Mikkelin kaupungin läheisyydessä on löytynyt jääneitä esihistorialliselta ajalta, samoin rautakautiset kalmistot ja muinaispellot tulevat tutuiksi tämän kierroksen aikana.

Bussikierroksen kesto n. 1h.

 

Mikkelin sotahistorian tapahtumapaikkana

Kolmen sodan pääkaupungissa sotahistoria tulee eläväksi. Oppaissamme on sotahistoriaan perehtyneitä asiantuntijoita, jotka osaavat perehdyttää matkalaiset Mikkelin ja ympäristön merkittävimpiin sotahistoriallisiin kohteisiin.

Kierroksen kesto 1-2h tilaajan toiveen mukaan

 

Kasarmialueen marssikierros

Mikkelissä on Suomen parhaiten säilynyt 1800-luvun lopulla rakennettu kasarmialue, joka on suojeltu. Idyllisellä kasarmialueella toimii Jalkaväkimuseo ja museokahvila. Kierros tehdään kävellen.

Kierroksen kesto 1h.

Puistot, puutarhat ja luontokohteet

Mikkelin alueella on useita viehättäviä puistoja ja luonnonsuojelualueita, joihin voidaan tutustua kävellen. Suosittelemme esimerkiksi Urpolan aluetta, Mikkelipuistoa, Kenkäveron aluetta sekä keskustan lukuisia puistoja.

Kierroksen kesto tilaajan toivomusten mukaan 1-2h

 

Patsaskierros

Mikkeliin on vuosikymmenten aikana pystytetty useita kymmeniä patsaita ja muistomerkkejä, joilla on myös oma mielenkiintoinen tarinansa. Kierros voidaan tehdä joko bussilla tai jalan.

Kierroksen pituus 1-2h

 

Vuosituhannet porrassalmella

Porrassalmella on Mikkelin kaupungille suuri merkitys. Legendaarusen taistelupaikan lisäksi alueella on paljon nähtävää rautakaudesta kartanoihin. Bussikierros.

Kierroksen kesto 1,5h-2h.

Kierros maalla

Mikkeliä ympäröi vehreä maaseutu, josta järven selkä pilkahtelee. Maaseudulla on monenlaista näkemistä ja yritteliäisyyttä. Oppaat ovat käytettävissäsi, jos haluat tutustua luonnonnähtävyyksiin tai paikallisiin yrityksiin. Teemme retkiä mm. Anttolan, Juvan ja Ristiinan suntiin.

Tutustu myös esim. Kesän 2018 opastettuihin kierroksiin. Niitä toteutetan myös erikseen tilattuna tulevanakin kesänä.