Bussiopastukset

Mennään bussilla Mikkelissä

Tämä on peruskierros, jonka aikana näemme ja kuulemme tarinoita kaupungista ja kaupunkilaisista, historiasta nykypäivään. Lähtöpaikka voidaan sopia tilaajan kanssa, usein se on Torin laidalla. Kierroksen aikana tutuksi tulevat torin ympäristön lisäksi esim. Emolan kaupunginosa, Kalevankankaan alue, Vanha kasarmialue, Kenkävero ja Pursialan alue.

Kierroksen kesto on 1h.

Pieni kotiseutukierros

Pienen kotiseutukierroksen aikana tulevat tutuiksi bussin kanssa keskustan nähtävyydet lisättynä Porrassalmen alue.

Kierroksen kesto 1.5-2h.

Esihistoriallinen Mikkeli

Mikkelin kaupungin läheisyydessä on löytynyt jääneitä esihistorialliselta ajalta, samoin rautakautiset kalmistot ja muinaispellot tulevat tutuiksi tämän kierroksen aikana.

Bussikierroksen kesto n. 1h.

Mikkelin sotahistorian tapahtumapaikkana

Kolmen sodan pääkaupungissa sotahistoria tulee eläväksi. Oppaissamme on sotahistoriaan perehtyneitä asiantuntijoita, jotka osaavat perehdyttää matkalaiset Mikkelin ja ympäristön merkittävimpiin sotahistoriallisiin kohteisiin.

Kierroksen kesto 1-2h tilaajan toiveen mukaan

Patsaskierros

Mikkeliin on vuosikymmenten aikana pystytetty useita kymmeniä patsaita ja muistomerkkejä, joilla on myös oma mielenkiintoinen tarinansa. Kierros voidaan tehdä joko bussilla tai jalan.

Kierroksen pituus 1-2h

Kyyhkylän kartano

Vuosituhannet Porrassalmella

Porrassalmella on Mikkelin kaupungille suuri merkitys. Legendaarisen taistelupaikan lisäksi alueella on paljon nähtävää rautakaudesta kartanoihin. Bussikierros.

Kierroksen kesto 1,5h-2h.

Kierros maaseudulla

Mikkeliä ympäröi vehreä maaseutu, josta järven selkä pilkahtelee. Maaseudulla on monenlaista näkemistä ja yritteliäisyyttä. Oppaat ovat käytettävissäsi, jos haluat tutustua luonnonnähtävyyksiin tai paikallisiin yrityksiin. Teemme retkiä mm. Anttolan, Juvan ja Ristiinan suuntiin.